​Захист інвестицій в житлову нерухомість. Комітетські слухання

05.11.2019

Партнер ЮФ «Салком» Тимофій Сікорський взяв участь у комітетських слуханнях на тему: "Захист інвестицій в житлову нерухомість та шляхи вирішення проблем постраждалих інвесторів". Захід був проведений 04.11.2019 Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України.

Можна підкреслити два основні напрямки роботи в цій сфері. Перше – це розробка дієвого механізму запобігання довгобудам та відновлення порушених прав інвесторів, а також напрацювання алгоритму, що робити з вже існуючими довгобудами. Друге – це забезпечення прозорого механізму роботи будівельного бізнесу та недопущення тиску на підприємства галузі.

Необхідно наголосити, що при виробленні будь-яких законодавчих пропозицій у цій сфері надзвичайно важливо не ускладнювати ведення будівельного бізнесу, оскільки будь-які заборони у цій сфері можуть мати зворотній негативний ефект для економіки країни в цілому.

За результатами проведення слухань пропозиції учасників будуть враховані Комітетом при підготовці відповідних рекомендацій.